La moda a l’institut

Hem agafat el centre com a microcosmos de les diferents modes i observant la gent de l’institut hem pogut comprovar que aquí no hi trobam les diferents tribus urbanes abans esmentades, sinó que veim diferents estils de vestir. Tal vegada a un nucli rural no podem trobar les diverses tribus ja que es sent cohibit aquell que destaca per sobre els altres. Hem fet una anàlisi dels diferents perfils estètics que podem trobar a l’institut. No podem classificar en tribus urbanes la gent del centre i per això hem agafat aquelles persones que d’alguna manera destaquen damunt la resta de l’alumnat. Destriem aquests estils:

Pijos: El terme és ambigu, doncs hi ha alguna dificultat quan dues persones intenten definir-lo. Per això, i després d’algunes meditacions hem concluït que una persona pija és aquella que es gasta molts diners en la roba, tot i que llavors no sàpiga combinar les peces, tan sols mira la marca, marques com: Fornarina, Custo, Indian Rose, Burberry’s… Però ja hem dit que és un terme ambigu perquè els pijos es poden confondre amb els fashion.

Fashion: són aquelles persones que segueixen al peu de la lletra la moda tot i que per seguir-la no sigui necessari gastar-se molts diners; ja que avui en dia trobam moltes tendes com Stradivarius, Zara o Mango que s’encarreguen que la moda arribi a tots els estaments.

Els monocolors: Aquelles persones que no poden sortir de casa sense anar combinades amb la mateixa tonalitat, és a dir, duen els complements: les arracades, els mocadors, les sabates, el rellotge, les polseres, els cinturons… en conjunt amb el jersei o pantalons; o ambdós alhora.  

Estil heavie: Solen anar vestits amb texans o amb pantalons negres, i amb camisetes dels seus ídols. S’ha de dir però, que a l’institut no hem trobat el prototip de heavie, ja que els que semblen més heavies a l’institut mostren una inconstància en quant a la seva vestimenta.  

Rapers: Aquells alumnes caracteritzats per l’ús de pantalons amples i d’olla baixa, fins i tot mostren els calçons blancs. Les camisetes o les sudederes sols porten un dibuix al centre, i sovint porten caputxa. El seu estil al caminar també es ben diferenciat, doncs semblen adormissats arrosegant els peus i amb el cap baix donant continues capades.  

Hippies: ja hem dit abans que no només és un estil de vestir sinó també de viure, i a l’institut tenim el màxim exponent en la figura de la professora Jero. Vesteixen amb robes amples, ratllades i de colors, és a dir roba còmoda. La marca més coneguda del món hippie és JBP.

Els "xandalmen": Com el mateix nom indica són aquella gent que bé per la seva feina o bé perquè no saben que existeix un altre tipus de material sempre van a classe amb xandall. Però s’ha de puntualitzar que pots portar xandall i resultar atractiu o anar desfassat.

Bohemi: El fet d’anar vestit d’aquesta manera, és reflex de l’actitud vers la societat, ja que solen tenir una actitud aliena amb la mateixa. 

 

Els que els vesteix la mare: Aquelles i sobretot aquells als quals els vesteix sa mare. S’ha de dir a favor d’aquest grup que solen anar ben vestits, i és quan es vesteixen ells mateixos que van mal combinats o no adequats a la situació. Individus que no perden gaire el temps en mirar-se el que s’han de posar, però que les seves peces han quedat una mica desfassades, o si més no mal conjuntades.  

Clàssic: Els clàssics solen dur una camisa amb un polo a sobre i unes sabates d’anar mudat. Els colors predominants són els obscurs ressaltats pels colors clars de les camises de sota.

Elegants: Semblants als clàssics però amb un aire més "xul·lo", és a dir roba clàssica amb incursions modernes. es potser l’estil més característic del professorat.

Gòtics: Aquest prototip de tribu urbana al centre no hi és clarament reflectit, ja que el gòtic és aquella persona que va sempre de negre, els cabells, les ungles, els ulls, la vestimenta…tot i així hem pogut detectar algunes persones amb aquesta tendència.  

Horteres: Potser qualsevol tipus de persona, tant dugui roba cara com no, però que no resulta harmoniós amb el seu entorn. Venim a dir que no es sap combinar o simplement duu roba massa carregada. Una característica de totes les persones horteres és que es creuen ben vestits però no se n’adonen que és tot el contrari. No s’agreguen fotos per no ferir la sensibilitat del personal.

Quillo: són aquells que porten les típiques sabates "Búfalo", pantalons estrets a les anques i acampanats, solen dur jaquetes d’esport. Els al·lots duen els cabells amb "punxos" mentre que les al·lotes porten el cabell recollit amb una cova, ben estirats i amb dos "mexons" que els hi ressalta la cara. A més a més, els complements més característics són les arracades d’anella. Aquest grup de gent es troba més localitzat a les zones urbanes, per la qual cosa, la presència a l’institut és molt minsa.

Després de fer una anàlisi de les diferents formes que tenen els alumnes i professors de vestir hi trobem molta varietat (tot i ser un nucli rural), però aquestes diferències estètiques no són tan radicals com per classificar-les en les diferents tribus urbanes.

La gran majoria de la gent creu que va vestida "normal" per això aquest concepte és tan mal de definir. Esperem que els diferents alumnes que han sortit a l’article no es sentin ofesos per haver-los classificats amb un estil determinat ja que des de el moment que van vestits d’una determinada forma és perquè es senten a gust amb aquesta estètic. Nosaltres no pretenem fer una crítica destructiva sobre la roba que porta la gent de l’IES, tan sols hem volgut reflectir les tendències estètiques del nostre centre.

Al nostre institut, com per tot, tothom vesteix com vol o com es sent més agust. A uns lis agradarà dur les botes per sobre del pantalons, d’altres vestiran amb xandall, alguns preferiran posar-se roba obscura, etc., en definitiva, sobre gustos no hi ha res escrit, i en aquest centre aquesta típica frase no n’és una accepció.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: La moda a l’institut

  1. JEN diu:

    Pere, jo no hi soc, què passa?
    http://www.jen.cc

Els comentaris estan tancats.