Tomeu Isern, ex esportista d’èlit

Tomeu Isern és un dels actuals professors d’Educació Física de l’IES sa Pobla i tutor de 4t d’ESO. És una persona molt activa i participativa pel que fa a totes les activitats lúdiques, escolars i extraescolars. La darrera provà d’això és que va acompanyar-nos al viatge de l’esquiada i, com que mai no arribàvem a la classe dels monitors, ell, en Pere i en Jordi (els altres professors acompanyants), ens ensenyaren la tècnica.
Anava per a professor de Ciències però la seva capacitat física el va fer decantar-se, finalment, cap a la docència esportiva. L’esport principal que va practicar va ser l’atletisme, però té experiència pel que fa a altres esports bàsics: futbol, bàsquet, handbol…
A més, una altra afecció que té és la música. Va participar activament en un grup de música rock, Llibertat Condicional que, com podem deduir pel nom, era de rock català.

Petit resum de la seva carrera a l’èlit

Als 14 anys, quan feia octau d’EGB, va començar als polisportiu Prínceps d’Espanya la que seria una carrera a l’atletisme d’èlit. Però no va ser fins als 15 anys que va començar a competir seriosament. Té un gran repertori de trofeus importants. Va aconseguir:
-1r premi de Balears de cross
-1r premi de Balears dels 3.000 metres obstacles.
-1r premi de Balears dels 3.000 metres llisos.
La prova més important va ser la de quedar 4t d’Espanya als 3.000 metres llisos. I a nivell local, sens dubte, haver guanyat Sa Llego.
Tomeu va tenir una sèrie de lesions que el desmotivaren esportivament. A més, li va faltar actitud per seguir intentant aconseguir el triomf. Ens diu que si no hagués estat per les lesions seguiria amb l’atletisme, però com a afeccionat. Lluitaria per les proves locals com Sa Llego de sa Pobla.
De no haver estat atleta, li hauria agradat practicar algun altre esport, els que més, els esports Salut; creu que són els millors.
Tomeu Isern creu que el millor per a tothom és practicar un esport ja que ens ajuda a viure millor.

Autors: Albert Capó i Antoni Vives

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.