Ferran Pizà

El pintor Ferran Pizà, a qui entrevistarem seguidament, és un home humil i simpàtic; té els ulls marronosos de mirada impactant, cabells llargs i obscurs.  Com a gran artista que és, parlar amb ell és summament interessant.

On vas nèixer?

A sa Pobla, l’any 1955.

Què volies ser, de petit? Quines aficions tenies?

Robinson Crusoe o Tarzan, una mescla dels dos. Jugar a futbol, anar d’excursió, jugar amb bitxos (cosa que sempre m’ha agradat molt) i fer cabanes. Encara ara en faig!

Et senties diferent, de petit?

La veritat és que vaig ser un poc diferent als altres. El meu pare va exiliar-se a Uruguai i les diferents cultures i costums eren molt distintes.

Quines eres les teves il·lusions?

Jugar amb el Barça.

On treballares de jove?

Vaig estudiar fins a COU. No vaig seguir perquè vaig suspendre i el meu pare em va enviar a fer el servei militar voluntari. Després vaig entrar a Arts i Oficis. També jugava a futbol, anava a vendre al “rastro” i venia quadres a un parell de tendes de Palma. Era una forma de guanyar-me la vida. Trampejava un poc.

Què fas actualment?

Fa poc he acabat de fer una exposició de joguines artístiques, llegesc, vaig a caminar, quatre copes, fumar… I ara estic fent una escultura per a una de les rotondes noves de sa Pobla. Està fet de ferros rovellats d’uns 7’5 metres. Representa diferents símbols. Es tracta d’una mà, entre figurativa i abstracte, i pareix una eina de camp que fa quatre solcs a la terra.

Què és el que aprecies més d’aquest món?

La llibertat

Quantes escultures has fet? On les exposes?

Hi va haver un temps que feia escultures, poques, perquè normalment em dedic més a compondre objectes amb coses orgàniques i solc fer mòbils. La meva especialitat és la pintura amb relleu. I les represent a l’espai, no hi ha un altre lloc on representar-les.

Parla’ns de la cova que es comenta que tens.

És una cova situada a la finca de Son Bescort, damunt Crestatx. Un dia vaig decidir viure-hi. Per dutxar-me o per escurar utilitzava les aigües de les estalactites, amb petites canaletes. Vaig estar tot un estiu vivint allà però dins la cova no es podia dormir perquè estava a 16º; dormi a fora. Allà vaig fer una exposició de coses religioses, tot fet amb material de la cova (arena, pedres…). Podies observar angelets penjats per les alzines i moltes coses més.

Quina tècnica de pintura utilitzes?

Darrerament, arenes, cartrons… faig collages. Però mai no utilitzo una tècnica en concret.

Què sols dibuixar?

Depèn del tema que hagi elegit. Aquests darrers dies m’he inspirat en cavalls de l’època renaixentista. Depèn…

Autores: Catalina Cantallops i Mª Magdalena Crespí 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.